
İşletmeler artık e-ticaret konusunda kendi ihtiyaçlarına özel çözüm üreten firmalara yöneliyor. E-ticaretin olmazsa olmazlarını bir arada etkili şekilde yöneten firmalar, işletmelerin yıllık kazançlarını inanılmaz ölçüde artırabiliyor. Vikaon Genel Müdürü Batuhan Yelçi “Farklı işletmelerin farklı ihtiyaçları var. E-ticarette fark yaratmak isteyen şirketler ihtiyaca özel hizmet almaya odaklandı” dedi.
İnternetin ticaret ve ürün tanıtımları üzerindeki gücü her geçen gün artıyor. Artık KOBİ’lerin yanı sıra en küçük işletmeler dahi internetteki e-ticaret platformlarında yer alarak satışlarını artırmayı hedefliyor. Ancak kimi zaman deneyimli bir yol gösterici olmadan çıkılan e-ticaret maceraları işletmeler için başarısızlıkla sonuçlanıyor. İşletmeler istedikleri hedeflere ulaşamadığı gibi iyi planlanmayan lojistik ve reklam gibi konular nedeniyle zarar dahi edebiliyor.
İşte burada işletmelere özel e-ticaret kampanyaları düzenleyen ekipler ön plana çıkıyor. Bir işletmenin e-ticaret konusunda ihtiyaç duyacağı başlıca konular olan pazaryeri entegrasyonu, stok takibi ve depo yönetimi, teknik reklam ve SEO çalışmaları, kargo entegrasyonu, mobil uygulama çalışmaları gibi e-ticaretin olmazsa olmazlarını bir arada etkili şekilde yöneten firmalar, işletmelerin yıllık kazançlarını inanılmaz ölçüde artırabiliyor.
“İŞLETMELER İÇİN DİJİTAL PAZARLAMA ODAK NOKTASI”
E-ticaret konusunda 20 yılı aşkın süredir işletmelere destek veren Vikaon’un Kurucusu ve Genel Müdürü Batuhan Yelçi “Dijital pazarlama, arama motoru optimizasyonu ve pazarlaması konularının işletmelerin başlıca odaklanmaları gereken aşamalar. Geliştirdiğimiz yazılım ile her işletmeye özel hizmet veriyoruz. Farklı işletmelerin farklı ihtiyaçları olduğunu biliyoruz, burada önemli olanın hedef ve eksiklerin doğru tespit edilmeli” dedi.
VIKAON, E-TİCARETTE YUKARI YÖNLÜ GRAFİK YAKALADI
Başlıca pazaryerleri olan Amazon, AliExpress, Hepsiburada, Trendyol ve Gittigidiyor gibi platformlarda yer almak isteyen işletmelerin operasyon süreçlerini yönettiklerini belirten Yelçi “Deneyimli Vikaon ekibi diğer firmalardan farklı olarak her işletmeye kendi ihtiyacı olan hizmeti sunarak aslında e-ticaret yönetimini özelleştiriyor. Bu operasyonlarda çalışma ortağı olan şirketlerle sürekli irtibatta oluyoruz. Süreç içerisinde farklı ihtiyaçlar da doğabiliyor, bu durumlarda hızlı müdahale ile e-ticarette sürekli yukarı yönlü bir grafik yakaladık” diyerek dijitalleşmenin önemini vurguladı.
Son olarak pandemiyle birlikte e-ticaret hacminin 2021’de 226,6 milyar liraya ulaştığını ifade eden Vikaon Genel Müdürü Batuhan Yelçi, özel günlerde artan talep artışlarından faydalanmak isteyen işletmelerin de satışlarını artırmak için e-ticaret platformlarında yer alması gerektiğini ifade etti.